Custom Search

Isnin, 18 Mei 2009

MSC Malaysia OSCONF 2009


The 2009 MSC Malaysia Open Source Conference
INVITATION TO PARTICIPATE IN MSC MALAYSIA OPEN SOURCE CONFERENCE 2009

Date: 31 May - 3 June, 2009
Venue: Berjaya Times Square Hotel & Convention Center, Kuala Lumpur.

MSC Malaysia's inaugural and full-fledged Open Source Conference to incorporate a "Quadruple play" of 4 crucial stakeholders consisting of government, businesses, developers and community in envisioning open source's contribution to the IT industry and socio-economy.

Positioned as International forum for sharing and exchanging ideas on technical advancements, applications, development and business cases on open source, and its positive impact in meeting challenges of the current economic climate.

Organised by MSC Malaysia in cooperation with the Malaysian Administrative Modernisation and Management Planning Unit (MAMPU), the annual MSC Malaysia OSCONF is also supported by the Malaysian Open Source community. This event complements the annual Malaysian Government Open Source Software Conference (MyGOSSCON) as the premier platform for all things Open Source in Malaysia.

With 3 DAYS, 3 TRACKS, 1 HACKATHON are in store for everyone who attend this conference. In addition, we have renowned speakers from prime Open Source Enterprises which are Mozilla, Google and Red Hat to name a few and also not forgeting from the developer community - Ubuntu, BSD, Fedora, PHPs, etc

Come join us at the MSC Malaysia Open Source Conference 2009! You'll be pleasantly surprised...
Who should attend?

* Business executives from MSC Malaysia and Non-MSC Malaysia Status companies
* Open Source developers, communities, inventors, evangelist, researchers, strategist
* Government officers
* Students, general public

Why you should attend?

1. Provide exposure and knowledge on the importance of Open Source in enhancing competitiveness by giving freedom of choice in software usage with lower total cost of ownership, hence benefiting businesses and society at large. Over 30 session tracks are made available.
2. Share amongst the open source community on new directions and latest innovations by the subject matter experts, thought leaders and industry gurus.
3. Provide a platform for conference participants to actively interact, share and exchange views, ideas, and tools on the latest trends and issues of Open Source.
4. Networking, learning and having great fun!

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua,

Mungkin ramai yang dah tahu, tapi tak apalah, saya ceritakan juga. Pada 31 Mei hingga 3 Jun ini akan diadakan Persidangan Sumber Terbuka 2009 MSC Malaysia yang julung-julung kalinya diadakan di Malaysia. Tempatnya adalah Berjaya Times Square Hotel & Conference Centre.

Ramai tokoh-tokoh dalam arena sumber terbuka global dan tempatan akan turut serta dalam persidangan ini dengan membentangkan kertas kerja atau menyampaikan syarahan mereka mengenai projek sumber terbuka di mana mereka terlibat.

Antara pembentang adalah:

Chris DiBona, Pengurus Program Sumber Terbuka Google. Antara tugas Chris adalah Google Summer of Code dan kod perisian sumber terbuka di http://code.google.com

Anthony Baxter dari Google Australia, Python guru.

Matthew Olander, ahli Pemasaran Projek FreeBSD.

Tak lupa juga pembangun dan otai sumber terbuka Malaysia, antaranya:

Redhuan D. Oon atau "Red1", ketua projek ADempiere ERP.

Amir Haris Ahmad pengasas zonestraits.com. Blog saya juga ada menggunakan domain di bawah projek zonestraits.com iaitu Blog KaibaTheLegacy, http:\\ak47suk1.via.my

Jangan mengaku penggodam Malaysia kalau Amir pun anda tak kenal. Pasal apa? Saya tak nak cerita di sini, anda semua carilah sendiri pasal sudut gelap sejarah Amir ni. Hehehe :D

Hackathon pada 31 Mei ni percuma. Datanglah beramai-ramai. Saya sendiri Insya-Allah jika tiada sebarang halangan akan pergi juga ke sana. Sebab tak pasti lagi tempat penginapan sepanjang 4 hari nanti. Nak kena pastikan dulu. :)

Konferens 3 hari juga harganya agak berpatutan bagi pelajar cuma RM50, jangan lupa bawa kad matrik. Kalau tak, kena cas penuh :lol:

Maklumat lanjut boleh tengok sini.

http://www.mscmalaysia.my/article/open+Source+Conference/OSCONF

Tiada ulasan:

carian google

Custom Search